Thursday, 15 June 2017

Chai Tea




  • 3 cups su (cup: 240ml.)
  • 3 cups süt (kaymaksız olabilir)
  • 6 - 8 poşet siyah ya da kafeinsiz siyah çay
  • 1/2 cup bal
  • 1 silme çay kaşığı tarçın
  • 1 silme çay kaşığı kakule
  • 1/2 çay kaşığı hindistan cevizi
  • 1/2 çay kaşığı karanfil (daha az da olabilir)
  • 1/2 çay kaşığı zencefil




Süt ve suyu bir kapta kaynattıktan sonra diğer malzemeleri karıştırılıp tekrar kaynamaya bırakılır. Ardından ocak kapatılıp 3-5 dakika suda bekletilir. Çay poşetleri kaptan alındıktan sonra iyi bir şekilde süzgeçten geçirilip süzülür. Sıcak veya soğuk tüketilebilir.

No comments:

Post a Comment